Booth a Bones hledají v bludišti (je Halloween) mrtvolu, kterou našlo dítě. Když to tam prohledávají, tak Bones žije v domnění, že tou mrtvolou je právě to dítě, ale když se dozví opak, tak se ptá, co tam tedy ona dělá. Poté, co jí Dr. Potosko řekne, co přesně se stalo, tak se v tom bludišti ztratí (což by málokdo čekal, když to je bludiště, že?). Dr. Potoska navádí šerif vysílačkou, ale pořád se nemůžou najít, tak řekne, že jsou právě u elektrického křesla a z vysílačky se šerif ozve „Tam je nějaké elektrické křeslo?“
V institutu pracují Cam, Zack a Hodgins na mrtvole. Má se konat povinná Jeffersonova Hallowenská párty a Cam zdůrazňuje, že na ni půjdou všichni bez argumentů. Zack prý bude zadek krávy a Hodgins „Takže žádný kostým“
Výborné je, jak Hodgins řekne, že oblečení oběti pochází z církevního obchodu s levným oblečením. Řekne to tak suverénně, že se Cam narovnává z předkloněné polohy a u toho se pomalu ptá „Jak to můžeš vůbec vědět?“ a Zack mu k tomu ještě přidává argumenty, že tam není žádný brouk nebo sliz, které Hodginsovu, podle kterých by to mohl poznat a on mu povídá „To nevíš. Já jsem ten chlápek s broukama. Ty jsi jen pomocný kostní chlápek, který se oblíká jako zadek krávy“
Booth a Bones jsou místě, odkud pochází oblečení oběti a mluví s pastorem Jonasem, který říká, že ho ani moc nepřekvapuje, že oběť měla oblečení právě odsud, protože jsou charitativní korporace a lidé bez domova si k nim chodí pro to, co zrovna potřebují. Uprostřed hovoru za ním přijde kluk, který chce být oblečen jako satan, což Bootha překvapí a pastor vysvětluje, že na Halloween vytváří pekelný dům. Smilstvo, krádež, vražda, hazard, lichva, homosexualita a interrupce. Bones konstatuje, že to je tak nějak hrůzné a on říká, že opuštění cesty spravedlnosti je hrůzné. Říká, že tohle je jejich způsob, jak předělat pohanský svátek Halloween, na kladnou oslavu křesťanských hodnot. Když se Booth snaží vrátit k tématu, tak Bones pořád o něčem přemýšlí (očividně ne o případu) a pastorovi povídá „Co když děti, které jste zachránil před potratem, vyrostou v lichváře nebo homosexuály?“. Pastora otázka očividně nepotěší a povídá „Neodpovídám na uštěpačné poznámky, Dr. Brennanová“ a jeho pohled to jen potvrzuje. Do celé situace vstupuje Booth a povídá „ Ani já ne, ale ona to myslí vážně“. Pastor nasadí příjemnější výraz „V tom případě by má vážná odpověď zněla tak, že byla-li dána šance na život, budou mít odpadlé duše mnohé příležitostí kát se za své hříchy a žít v duchu svatého ducha“. Bones se zamyšlením řekne „ Děkuji“ a Booth nevěřícně její odpověď zopakuje, ale s otazníkem na konci, protože nemůže uvěřit, že Bones jeho odpověď přijala bez námitek. Omlouvám se, že popisuju tuto pasáž tak podrobně, ale chtěla jsem zmínit to, co se mi tak líbilo… toto bylo vážně boží
Dostáváme se k Angele a Hodginsovi, kteří se setkávají s Amber Kipplerovou (hrozně se mi něčím líbí její pohled a hlas v originále), která je ze stejné detektivní společnosti, ze které pochází detektiv, který už hledal manžela Angely. Angela nevěří, že má s tím nějaké zkušenosti a ta jí (i mně) vyrazí dech, když řekne, že jméno Angela Montenegrová má Angela až od osmnácti let, kdy si ho změnila, protože ji to napadlo ve snu. Angelu samozřejmě dost překvapí, že to ví, protože to neví ani Hodgins. Amber ještě doplní, že jediný, kdo to ví je Angelina kamarádka Roxie z umělecké školy (v pozdějších dílech se dozvíme, jak moc blízká byla). Toto všechno Angele řekla, aby jí ukázala, jak moc je schopná vyhledat a oni jí řeknou, aby přinutila manžela podepsat rozvodové papíry.
V autě se opět Booth a Bones dohadují ohledně víry a pokračují v rozhovoru, který započali v místě, odkud měla oběť šaty. Po výměně několika vět zazvoní telefon, který celou debatu ukončí a Booth konstatuje „Připadá mi, že jsme na špatných stranách hádky“…moc hezká debata
Co nemá chybu je Booth v bludišti. Ještě před bludištěm jim jedna ženská řekne, že našla tělo vedle zabijáckého klauna. Když to řekne, tak se Booth zalekne už jenom toho pomyšlení a slova klaun. Zdravotník se ho zeptá, jestli je v pořádku ten ho ujistí, že je, ovšem moc přesvědčivě to nezní. Jak víme, tak má Booth strach z klaunů. Uvnitř bludiště stojí právě u klauna a opatrně na něj kouká, když v tom přijde Bones a promluví na něj. Opět se budu opakovat, ale nevím, jak je to s dabingem, ale v originále se Booth naprosto úžasně lekne…
Když hledají mrtvolu, tak Bones něco najde a to něco je mrtvola. Booth se zajímá, jak to může vědět a ona „Lidské ostatky, Boothe. Je to tak trochu má specialita“. Je to vtipná poznámka, kterou řekne tak, jakoby nic. Opravdu se hezky adaptuje, i když to je pořád slabý odvar
Když vyslýchají toho kluka, který se přestrojuje do kostýmu smrtky (jmenuje se Gregg), tak je skvělé, jak ho Booth zmáčkne (fyzicky) a Bones, aby nebyla pozadu, tak mu dá pořádnou facku…
Opět tu máme scénu Angela, Hodgins a Amber. Ta je úplně hotová z manžela Angely a tvrdí, že voněl jako čerstvý vánek po letní bouřce. Na to Hodgins prohodí „Vy jste ho očuchávala?“
Bones se ta facka nějak zalíbila, protože se ptá Bootha, jestli praští i holku, kterou bude vyslýchat. Ten říká, že jí nedá pěstí a Bones se ptá proč a on odpoví, že to zanechá stopy. Řekne Bones, že tu dokáže zvládnout sám, ale ona tam chce také být a řekne, že ji nepraští, pokud jí neřekne. Booth to uzavře tím, že pošle Bones do laborky. Ta je očividně trochu smutná, protože by u toho chtěla být.
V institutu už jsou všichni (kromě Bones) přestrojeni do kostýmů. Dokonalé je, jak Cam stojí nad Hodginsem, který kouká do mikroskopu a přeříkává mu všechna fakta. Když to dokončí, tak Hodgins dodává „Jsem si toho vědom. To já jsem ti všechno řekl“
Booth je oblečený opravdu neobvykle, aspoň na něj. Má velké brýle, trochu ulíznuté vlasy, očividně krátké kalhoty, modrý krátký plášť a podivnou košily. Prostě vypadá jako takový blbeček (nerada bych se někoho dotkla). Čte Bones spis, která je za dveřmi a převléká se. Ve spisu je profil vraha od Sweetse a Bones vychází ze dveří a podotýká, že ten profil sedí na Bootha. Ten pořád kouká do spisu, a potom odvrátí zrak na Bones, stojící vedle a je naprosto udiven. Otevře pusu a přímo zírá na Bones. Očima si ji prohlíží ze zdola a pomalu směřuje pohledem nahoru a vyplodí ze sebe pouze „Wau“ (musím říct, že chápu, proč je Booth ohromen. Bones vypadá vážně super a na ni opravdu neobvykle. Zajímalo by mě, jak by Booth reagoval v této řadě. Jelikož už k Bones něco cítí, tak by se nejspíš nezmohl na slovo ani za hodinu
Když všechny informace shrnu, tak z toho vyplývá, že je někde držená dívka, která je ještě naživu a je vězněná s hady, ze kterých má obrovskou fóbii (já mám mimochodem stejnou fóbii). Zbývá jí asi hodina času, takže musí přijít na místo, kde je držená. Padají návrhy a Booth chce, aby hádali. Angela řekne Boothovi, že lidé, jako je Hodgins, Zack a Bones, nehádají a on, že to je hloupé. Bones řekne ať jdou Cam, Angela a Booth na párty. Booth nechápe proč, takže mu Bones vysvětlí, že lidé jako je ona, Zack a Hodgins nemohou pracovat na plný výkon s lidmi, kteří neustále vyrušují. Hodgins řekne „ To je pravda“ podívá se na Angelu a povídá „Miluju tě, ale je to pravda“
Zack sedá k počítači a zase zaperlí „ Obávám se, že Naomi z paleontologie se bude cítit divně, když bude jenom horní půlkou krávy“ a Hodgins „Má tu lepší půlku“
Po celé dlouhé debatě dojdou k názoru, že ta dívka musí být držená někde u metra. Nebudu vypisovat, jak na to přišli, protože by to bylo složité a navíc to už každý jistě ví. Když tam jedou a Booth tam navádí vysílačkou tým FBI, tak do něj Bones šťouchne, aby jim řekl, jak jsou oblečeni. Nejdříve to nemůžou pochopit, ale potom se domluví. Při hledání Bones vytáhne svou velkou pistoli, na což Booth povídá „Dobrá, kde jsi našla vůbec místo na tohle?“ Podle léků, které tam najdou a dalších informací Booth přijde na to, že vrahem je lékárník. Bones povídá „ Měl bys nosit laboratorní plášť pořád“
Vše tedy dopadlo dobře. Dívku zachránili a já jsem to také prožila bez újmy
Ke konci se znovu objeví Amber, která opět Angelu přesvědčuje o tom, že ji manžel pořád miluje. Amber se ho dokonce pokusila svést, ale on se nedal. Angela jí naposledy řekne, že Hodginse miluje a bude milovat navždy (což je pravda). Amber pořád trochu nechápe, jak může dávat přednost Hodginsovi (dokonce komolí jeho jméno, i když to nejspíš nedělá schválně) a chce, aby letěla za manželem a zkusila, jestli nepřeskočí jiskra, ale přesto Angelu nepřesvědčí a ta chce pořád rozvod. Potom potká Hodginse a vypráví mu, že právě Angele znovu básnila o manželovi a toho to trochu naštve. Proto chce, aby už těch řečí nechala a ona řekne, že by měl být rád, protože si takhle může být jistý, že chce Angela jeho. To ho samozřejmě potěší a má takový slastný výraz a dokonce ještě Amber poděkuje.
A jsme na úplném konci, kde se vrací Booth a Bones do institutu. Oba jsou značně zmoženi a špinaví od chytání pachatele. Prohodí, že takhle na večírek nepůjdou, i když to je Halloweenský večírek. Bones konstatuje, že ona je WW a ptá se, jaká je Supermanova tajná identita a Booth, že Clark Kent. Bones povídá, že můžou jít za WW a CK po hodně, hodně špatném rande. Trochu mě zaskočilo, že vůbec řekla rande. Unaveně si sednou na schody a Bones říká, že jí je líto, že musel Booth vraha zabít, protože ví, jak to nenávidí (řekne to tak strašně hezky) a on odpoví „Zasloužil si to“ a Bones „Nenávidíš to“. Booth „Zachránili jsme to děvče. To je vážně dobrý rande“ a Bones se nějak vzpamatuje a vrátí do normálu, takže povídá „ Až na to, že to není skutečné rande“. Booth „Já vím“ a Bones začne vše udávat na pravou míru „ Byla to práce. Ne rande“ Booth: Hodně, hodně těžká práce“. Bones pořád pokračuje a ještě tvrdí, že ve skutečnosti nejsou WW a CK, což je vážně skvělý postřeh…jsou Brennan a Booth a ten namítá, že to ona přišla s tou analogií rande. Bones tentokrát mlčí a vymění si „ pouze“ pohledy