3x05 - Mummy in The Maze

Moderátoři: KayTee, gilly8

3x05 - Mummy in The Maze

Příspěvekod Mclarenka » 09.03.2010, 12:56

Je mi to až trapné a nemůžu tomu snad ani uvěřit, ale opět musím konstatovat, že tahle epizoda patří k mým oblíbeným – velmi oblíbeným, protože se u ní strašně nasměju snad u každé scény. Tentokrát tam bodují opravdu všichni a to je potom úplná balada. Jelikož je celý díl úžasný, tak to nebudu dále dlouze okecávat a pustím se do ní :)

Booth a Bones hledají v bludišti (je Halloween) mrtvolu, kterou našlo dítě. Když to tam prohledávají, tak Bones žije v domnění, že tou mrtvolou je právě to dítě, ale když se dozví opak, tak se ptá, co tam tedy ona dělá. Poté, co jí Dr. Potosko řekne, co přesně se stalo, tak se v tom bludišti ztratí (což by málokdo čekal, když to je bludiště, že?). Dr. Potoska navádí šerif vysílačkou, ale pořád se nemůžou najít, tak řekne, že jsou právě u elektrického křesla a z vysílačky se šerif ozve „Tam je nějaké elektrické křeslo?“ :D Nakonec se tam dostanou, ovšem až za pomoci Bootha, který zboří zdi bludiště (jsou z balíků slámy, takže zase takový silák to není, i když vlastně…) :D

V institutu pracují Cam, Zack a Hodgins na mrtvole. Má se konat povinná Jeffersonova Hallowenská párty a Cam zdůrazňuje, že na ni půjdou všichni bez argumentů. Zack prý bude zadek krávy a Hodgins „Takže žádný kostým“ :lol: a Zack dodává „Naomi z paleontologie souhlasila, že bude předek“ a Hodgins „tolik vtipů, a tak málo času“, čemuž se Cam pousměje. Hodgins ještě dodává, že půjde za Edwarda Johna Smithe - Kapitána Titaniku pronásledovaného osudem (tento dovětek řekne Zack, který vždy doplní detaily). Cam ještě zajímá, za co půjdou Dr. Brennanová a Angela. Zack říká, že Dr. Brennanová na tyhle akce nosí stejný kostým, který miluje…neřekne ovšem, jaký kostým to bude (a je to dobře, protože budeme potom stejně překvapeni, jako bude Booth).
Výborné je, jak Hodgins řekne, že oblečení oběti pochází z církevního obchodu s levným oblečením. Řekne to tak suverénně, že se Cam narovnává z předkloněné polohy a u toho se pomalu ptá „Jak to můžeš vůbec vědět?“ a Zack mu k tomu ještě přidává argumenty, že tam není žádný brouk nebo sliz, které Hodginsovu, podle kterých by to mohl poznat a on mu povídá „To nevíš. Já jsem ten chlápek s broukama. Ty jsi jen pomocný kostní chlápek, který se oblíká jako zadek krávy“ :D Je tak rozvášněný, že by ve svém monologu pokračoval, ale Cam ho rázně zastaví. On si vydechne a ukáže cedulku z toho oblečení, na které je uveden název obchodu, odkud oblečení pochází. Cam se na něho potom podívá úžasným výrazem, který jakoby říkal „Tak ty jsi ze sebe dělal největšího intelektuála na celé planetě a z nás naopak ty největší pitomce na planetě a přitom se můžeš chlubit tím, že umíš dobře číst a máš postřeh“ (ten pohled je krátký, ale tahle slova v její hlavě proletět mohla). Zack ihned řekne pyšně „Věděl jsem, že to nebyl žádný brouk nebo sliz“ a Hodgins ho velice rychle územní „Ne, to jsi nevěděl. A to ze mě dělá krále laboratoře!“ a Cam na něj vrhne nekompromisní pohled a on „Věrný sluha císařovny“ :lol: a u toho se pokorně ukloní, což samozřejmě Cam potěší. Vážně dokonalé.

Booth a Bones jsou místě, odkud pochází oblečení oběti a mluví s pastorem Jonasem, který říká, že ho ani moc nepřekvapuje, že oběť měla oblečení právě odsud, protože jsou charitativní korporace a lidé bez domova si k nim chodí pro to, co zrovna potřebují. Uprostřed hovoru za ním přijde kluk, který chce být oblečen jako satan, což Bootha překvapí a pastor vysvětluje, že na Halloween vytváří pekelný dům. Smilstvo, krádež, vražda, hazard, lichva, homosexualita a interrupce. Bones konstatuje, že to je tak nějak hrůzné a on říká, že opuštění cesty spravedlnosti je hrůzné. Říká, že tohle je jejich způsob, jak předělat pohanský svátek Halloween, na kladnou oslavu křesťanských hodnot. Když se Booth snaží vrátit k tématu, tak Bones pořád o něčem přemýšlí (očividně ne o případu) a pastorovi povídá „Co když děti, které jste zachránil před potratem, vyrostou v lichváře nebo homosexuály?“. Pastora otázka očividně nepotěší a povídá „Neodpovídám na uštěpačné poznámky, Dr. Brennanová“ a jeho pohled to jen potvrzuje. Do celé situace vstupuje Booth a povídá „ Ani já ne, ale ona to myslí vážně“. Pastor nasadí příjemnější výraz „V tom případě by má vážná odpověď zněla tak, že byla-li dána šance na život, budou mít odpadlé duše mnohé příležitostí kát se za své hříchy a žít v duchu svatého ducha“. Bones se zamyšlením řekne „ Děkuji“ a Booth nevěřícně její odpověď zopakuje, ale s otazníkem na konci, protože nemůže uvěřit, že Bones jeho odpověď přijala bez námitek. Omlouvám se, že popisuju tuto pasáž tak podrobně, ale chtěla jsem zmínit to, co se mi tak líbilo… toto bylo vážně boží :)

Dostáváme se k Angele a Hodginsovi, kteří se setkávají s Amber Kipplerovou (hrozně se mi něčím líbí její pohled a hlas v originále), která je ze stejné detektivní společnosti, ze které pochází detektiv, který už hledal manžela Angely. Angela nevěří, že má s tím nějaké zkušenosti a ta jí (i mně) vyrazí dech, když řekne, že jméno Angela Montenegrová má Angela až od osmnácti let, kdy si ho změnila, protože ji to napadlo ve snu. Angelu samozřejmě dost překvapí, že to ví, protože to neví ani Hodgins. Amber ještě doplní, že jediný, kdo to ví je Angelina kamarádka Roxie z umělecké školy (v pozdějších dílech se dozvíme, jak moc blízká byla). Toto všechno Angele řekla, aby jí ukázala, jak moc je schopná vyhledat a oni jí řeknou, aby přinutila manžela podepsat rozvodové papíry.

V autě se opět Booth a Bones dohadují ohledně víry a pokračují v rozhovoru, který započali v místě, odkud měla oběť šaty. Po výměně několika vět zazvoní telefon, který celou debatu ukončí a Booth konstatuje „Připadá mi, že jsme na špatných stranách hádky“…moc hezká debata :D

Co nemá chybu je Booth v bludišti. Ještě před bludištěm jim jedna ženská řekne, že našla tělo vedle zabijáckého klauna. Když to řekne, tak se Booth zalekne už jenom toho pomyšlení a slova klaun. Zdravotník se ho zeptá, jestli je v pořádku ten ho ujistí, že je, ovšem moc přesvědčivě to nezní. Jak víme, tak má Booth strach z klaunů. Uvnitř bludiště stojí právě u klauna a opatrně na něj kouká, když v tom přijde Bones a promluví na něj. Opět se budu opakovat, ale nevím, jak je to s dabingem, ale v originále se Booth naprosto úžasně lekne… :lol: podle mě se musel leknout doopravdy a pokud ne, tak to zahrál fantasticky. Vše to maskuje a samozřejmě nepřizná, že má z klauna strach a prý si stoupne k němu . Lekne se ještě jednou, když kolem klauna prochází. To se totiž klaun pohne a Booth leknutím úplně nadskočí. Tohle jsem si pouštěla snad tisíckrát a vždycky jsem se strašně smála… vážně naprosto dokonalé :D
Když hledají mrtvolu, tak Bones něco najde a to něco je mrtvola. Booth se zajímá, jak to může vědět a ona „Lidské ostatky, Boothe. Je to tak trochu má specialita“. Je to vtipná poznámka, kterou řekne tak, jakoby nic. Opravdu se hezky adaptuje, i když to je pořád slabý odvar

Když vyslýchají toho kluka, který se přestrojuje do kostýmu smrtky (jmenuje se Gregg), tak je skvělé, jak ho Booth zmáčkne (fyzicky) a Bones, aby nebyla pozadu, tak mu dá pořádnou facku… :D nějak se v těch fackách začíná využívat. Booth jí za tu ránu pochválí a ona je vyloženě potěšená. Jakoby dostala pochvalu od učitele, čímž Booth vlastně pro Bones je.

Opět tu máme scénu Angela, Hodgins a Amber. Ta je úplně hotová z manžela Angely a tvrdí, že voněl jako čerstvý vánek po letní bouřce. Na to Hodgins prohodí „Vy jste ho očuchávala?“ :lol: a ona tvrdí, že to je součást kréda soukromých detektivů. Opravdu velice zvláštní krédo. Dále se snaží manžela, co nejlépe vychvalovat. Tvrdí, že pro Angelu postavil dům a podle fotky Hodgins řekne, že to je bouda…výstřední chata, jak podotýká Amber. Angela se trochu rozplývá a ptá se, jestli jí opravdu postavil dům. Hodgins trochu znejistí a říká „Dobrá, buďme upřímní. Je to chatrč! Je u toho vážně boží :D Angelu zajímá co říkal na rozvod?. Amber odpoví, že rozvod nechce. Celou dobu prostě o něm mluví v superlativech. Dokonce cituje jeho slova a Hodgins prohlásí, že ten chlap píše básně, ale Angelu nezajímá a ukončí to tím, že chce bydlet pouze s Hodginsem a Amber řeknou, aby ten rozvod zařídila. Když odchází, tak se ve dveřích otočí a dodává, že ještě nikdy neviděla krásnějšího muže. Být Hodginsem, tak jí snad uškrtím. Opět jedna z úžasných pasáží, kde je fantastický hlavně Hodgins

Bones se ta facka nějak zalíbila, protože se ptá Bootha, jestli praští i holku, kterou bude vyslýchat. Ten říká, že jí nedá pěstí a Bones se ptá proč a on odpoví, že to zanechá stopy. Řekne Bones, že tu dokáže zvládnout sám, ale ona tam chce také být a řekne, že ji nepraští, pokud jí neřekne. Booth to uzavře tím, že pošle Bones do laborky. Ta je očividně trochu smutná, protože by u toho chtěla být.

V institutu už jsou všichni (kromě Bones) přestrojeni do kostýmů. Dokonalé je, jak Cam stojí nad Hodginsem, který kouká do mikroskopu a přeříkává mu všechna fakta. Když to dokončí, tak Hodgins dodává „Jsem si toho vědom. To já jsem ti všechno řekl“ :D Cam „Jen přemýšlím nahlas“. Přichází Bones a má také poznámky, které Hodginse zrovna netěší, takže velice nápadně naznačí, aby se Cam a Bones dostatečně vzdálily. Bones si prohlédne kostým Cam a konstatuje „Je sexuálně přitažlivý“. To je přesná Bones… ona prostě neřekne jednoduše, že je sexy, ale že je sexuálně přitažlivý. Já vím, že v tom není moc rozdíl, ale přesto je sexy běžnější… tohle je, ale Bones. Cam doplňuje, že je Catwoman – Superhrdinka. Dále dodává, že to je jedna z nejsilnějších ženských superhrdinek a Bones „ Neřekla bych“. Debata pokračuje a trochu se zprvu divím, proč se o tom Bones tolik dohaduje, ale později pochopím.

Booth je oblečený opravdu neobvykle, aspoň na něj. Má velké brýle, trochu ulíznuté vlasy, očividně krátké kalhoty, modrý krátký plášť a podivnou košily. Prostě vypadá jako takový blbeček (nerada bych se někoho dotkla). Čte Bones spis, která je za dveřmi a převléká se. Ve spisu je profil vraha od Sweetse a Bones vychází ze dveří a podotýká, že ten profil sedí na Bootha. Ten pořád kouká do spisu, a potom odvrátí zrak na Bones, stojící vedle a je naprosto udiven. Otevře pusu a přímo zírá na Bones. Očima si ji prohlíží ze zdola a pomalu směřuje pohledem nahoru a vyplodí ze sebe pouze „Wau“ (musím říct, že chápu, proč je Booth ohromen. Bones vypadá vážně super a na ni opravdu neobvykle. Zajímalo by mě, jak by Booth reagoval v této řadě. Jelikož už k Bones něco cítí, tak by se nejspíš nezmohl na slovo ani za hodinu :D ) a Bones zaujme postoj „Jak vypadám?“ Booth „Dobře. Úchvatně. Chápeš?“ Bones „jo“ a Booth dodá „Protože jsi Wonder Woman“ a to řekne takovým pěkným tónem. Bones sebejistě „ Já vím“. Ptá se ho, co má být on a prý úsečný šprt. Vytáhne kalkulačku (na Bootha vážně neobvyklé) a začne něco mlet úplně jiným hlasem (takovým debilním) a Bones mu namítne, že takhle nemluví a ani nevypadají. Rozhovor pokračuje až do kanceláře Angely, kde všichni nad něčím dumají.

Když všechny informace shrnu, tak z toho vyplývá, že je někde držená dívka, která je ještě naživu a je vězněná s hady, ze kterých má obrovskou fóbii (já mám mimochodem stejnou fóbii). Zbývá jí asi hodina času, takže musí přijít na místo, kde je držená. Padají návrhy a Booth chce, aby hádali. Angela řekne Boothovi, že lidé, jako je Hodgins, Zack a Bones, nehádají a on, že to je hloupé. Bones řekne ať jdou Cam, Angela a Booth na párty. Booth nechápe proč, takže mu Bones vysvětlí, že lidé jako je ona, Zack a Hodgins nemohou pracovat na plný výkon s lidmi, kteří neustále vyrušují. Hodgins řekne „ To je pravda“ podívá se na Angelu a povídá „Miluju tě, ale je to pravda“ :) (je legrační, jak se Hodgins vžil do role kapitána) Cam a Angela odejdou, ale to Booth odmítne a chce tam být. Bones mu nekompromisně řekne „ Ne“ a on tedy naštvaně vezme židli a odchází na chodbu.

Zack sedá k počítači a zase zaperlí „ Obávám se, že Naomi z paleontologie se bude cítit divně, když bude jenom horní půlkou krávy“ a Hodgins „Má tu lepší půlku“ :lol: Bones má pořád dilema, a tak nahlas povídá „ Kdo je silnější, Catwoman nebo Wonder Woman?“ a oba jednoznačně „Wonder Woman“, což Bones očividně potěší a ubezpečí, že měla zase vyhrála a můžou se konečně pustit do práce.

Po celé dlouhé debatě dojdou k názoru, že ta dívka musí být držená někde u metra. Nebudu vypisovat, jak na to přišli, protože by to bylo složité a navíc to už každý jistě ví. Když tam jedou a Booth tam navádí vysílačkou tým FBI, tak do něj Bones šťouchne, aby jim řekl, jak jsou oblečeni. Nejdříve to nemůžou pochopit, ale potom se domluví. Při hledání Bones vytáhne svou velkou pistoli, na což Booth povídá „Dobrá, kde jsi našla vůbec místo na tohle?“ Podle léků, které tam najdou a dalších informací Booth přijde na to, že vrahem je lékárník. Bones povídá „ Měl bys nosit laboratorní plášť pořád“ :D Tohle se mi vážně líbilo. Potom chce Bones prostřelit zámek a zeptá se Bootha, jestli může (jako dítě), i když řekne „Ne“, tak Bones střelí, ale kulka se odrazí a škrábne ho, ale nic vážného se mu naštěstí nestane. Potom jsem se nemohla moc dívat, protože hrozilo, že tam budou hadi, což bych opravdu nesnesla :) Nemůžu tedy popsat přesně to, co se tam stalo, ale naštěstí jsem o nic zásadního nepřišla. Dokonce mi neunikla ani scéna, kdy bere Booth Bones na záda. To bylo zrovna ve chvíli, kdy jsem se odhodlala a na obrazovku se podívala, ale pouze na chviličku.

Vše tedy dopadlo dobře. Dívku zachránili a já jsem to také prožila bez újmy :D

Ke konci se znovu objeví Amber, která opět Angelu přesvědčuje o tom, že ji manžel pořád miluje. Amber se ho dokonce pokusila svést, ale on se nedal. Angela jí naposledy řekne, že Hodginse miluje a bude milovat navždy (což je pravda). Amber pořád trochu nechápe, jak může dávat přednost Hodginsovi (dokonce komolí jeho jméno, i když to nejspíš nedělá schválně) a chce, aby letěla za manželem a zkusila, jestli nepřeskočí jiskra, ale přesto Angelu nepřesvědčí a ta chce pořád rozvod. Potom potká Hodginse a vypráví mu, že právě Angele znovu básnila o manželovi a toho to trochu naštve. Proto chce, aby už těch řečí nechala a ona řekne, že by měl být rád, protože si takhle může být jistý, že chce Angela jeho. To ho samozřejmě potěší a má takový slastný výraz a dokonce ještě Amber poděkuje.

A jsme na úplném konci, kde se vrací Booth a Bones do institutu. Oba jsou značně zmoženi a špinaví od chytání pachatele. Prohodí, že takhle na večírek nepůjdou, i když to je Halloweenský večírek. Bones konstatuje, že ona je WW a ptá se, jaká je Supermanova tajná identita a Booth, že Clark Kent. Bones povídá, že můžou jít za WW a CK po hodně, hodně špatném rande. Trochu mě zaskočilo, že vůbec řekla rande. Unaveně si sednou na schody a Bones říká, že jí je líto, že musel Booth vraha zabít, protože ví, jak to nenávidí (řekne to tak strašně hezky) a on odpoví „Zasloužil si to“ a Bones „Nenávidíš to“. Booth „Zachránili jsme to děvče. To je vážně dobrý rande“ a Bones se nějak vzpamatuje a vrátí do normálu, takže povídá „ Až na to, že to není skutečné rande“. Booth „Já vím“ a Bones začne vše udávat na pravou míru „ Byla to práce. Ne rande“ Booth: Hodně, hodně těžká práce“. Bones pořád pokračuje a ještě tvrdí, že ve skutečnosti nejsou WW a CK, což je vážně skvělý postřeh…jsou Brennan a Booth a ten namítá, že to ona přišla s tou analogií rande. Bones tentokrát mlčí a vymění si „ pouze“ pohledy :D Když Bones odvrátí zrak, tak se na ni Booth chvilku hrozně hezky dívá a usmívá se. Poté se zvednou a jdou se najíst. Bones jde tak 3 kroky za Boothem a najednou se zastaví a začne se točit na místě…Booth se otočí a ptá se udiveně, co to dělá. Ona, že nic, takže se dá Booth znovu do chůze a Bones za ním dělá legrační postoje, jako Wonder Woman. Vážně naprosto skvělý závěr naprosto skvělého dílu :)
Obrázek
Mclarenka

Zpět na 3x05 Mummy in The Maze