Samozřejmě nesním zapomenout na Hodginse, který je zde fantastický. Naprosto zbožňuju momenty, kdy je do něčeho zapálený a pro něco se nadchne. Teď nemyslím pouze hlínu, červy, brouky atd., ale také výjezdy do terénu a chvíle, kdy chce mít zbraň.
Hned na začátku se setkáváme s pošahaným patologem. Výborné jsou Boothovy pohledy a reakce na to, když ten patolog udělá poznámku k Bones nebo se na ni divně podívá.
Když mu Bones vynadá za porušení důkazů na té kosti, tak její hláška: „je tohle váš první den v práci?“ a on: „ příští měsíc to bude 18 let“.
Potom debata v institutu a dohadování, co je oběť zač a příchod Bootha a Zackova připomínka: „ Dr. Brennanová, ničitel důkazů je tady“ a Boothova úžasná reakce: „dobrá, předpokládám, že tohle je vtip, takže nikdo nebude zraněn“.
Zde je skvělé nadšení Hodginse při pomyšlení, že jde o piráty a poklad. Samozřejmě Bones opět nezklamala.
Booth a Bones na místě činu a Boothovo vysvětlování, kdo je ten chlap, co to celé financuje. Bones a její nechápavost mě vždycky dostanou a Boothova věta: „ pořád žádná televize? Proč se vůbec obtěžuju?“
Když vede Bones Harryro za ruku a on: „ mačkáte mě moc pevně“ a Bones: „promiňte“ Harry „ ne, to je v pořádku“, tak je super Boothův pohled na něj. Vážně z těchto momentů nemůžu.
Udivení Bootha, že se Bones také potápí a ona, že má čas, protože nemá televizi.. Harry „takže nosíte gumový oblek“ a opět Booth.
Bones je úžasná, jak je rozčilená, když se jí kosti (kdo by nevěděl, že forenzní antropoložka, tak by se této větě divil) je boží a když řekne Boothovi „ poslouchej, kámo“, tak to je vážně dokonalý. Angela nemá chybu, když se ji snaží uklidnit a Booth to po ní opakuje. Bones „tímhle si stejně moc nepomůžu, že?“ a jak jí nejde vyslovit, že se omlouvá
Další scéna u Harryho a jeho reakce na to, že by mu nevadilo, kdyby mu Booth nafackoval a hned Boothovo odstoupení od něho. Dále Boothova poznámka „ fajn, ten chlap je blázen“, tak tu jsem si musela pustit snad 20x po sobě. Harry je vážně pošuk s velkým P
Neznám žádného patologa, ale jestli je většina takových jako Harry, tak tedy potěš pánbůh.
Jedna z předposlední scén, která je dokonalá, jak Bones nafackuje tomu chlápkovi. Jestli dá takovouhle facku i Boothovi, tak se máme vážně na co těšit. I když já se už těším tolik, že to snad ani už víc nejde.
Je to takový detail, ale strašně se mi líbí úsměv Bones na samém konci. Nedokážu popsat proč, ale vážně mě něčím zaujal